Sprogimas

Geriausia kalėdinė dovana senjorams – šiuolaikiškas, jų poreikius atitinkantis televizorius

Artėja didžiosios metų šventės. Ieškome dovanų savo artimam žmogui ir norime, kad dovana ne tik pradžiugintų, bet būtų ir praktiška. Sunkiausia tai padaryti savo senjorams tėvams, seneliams. Jų poreikiai kur kas mažesni už jaunų žmonių poreikius, o ir kone viską, ko jiems reikia, jie turi. Padovanoti tik mažą smulkmeną – nesinori, atrodys, kad per mažai mylim. Tad ko jiems labiausiai reikia?

 

Pagal atliktus tyrimus vyresnio amžiaus žmonės gana daug laiko praleidžia prie televizoriaus – tai vienas iš populiariausių senjorų užsiėmimų. Juolab, dabar dėl pandemijos, esant susibūrimų ir susitikimų bei kelionių apribojimams. Na, o televizorius, kuriuos turi mūsų tėvai ir seneliai, dažniausiai jau būna senos kartos. Tad, ar ne geriausia jiems vaikų ir anūkų dovana – naujas, šiuolaikiškas, atitinkantis senjorų poreikius, televizorius. Kokį šiam tikslui pasirinkti?

BIGBOX.LT ekspertai pateikia kelis patarimus, į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš perkant naują televizorių senjorui.

Vienas iš kriterijų – didesnis ekranas

Ekrano dydis yra bene pagrindinis reikalavimas pagyvenusiems žmonėms. Daug vyresnio amžiaus žmonių turi tam tikrų regėjimo problemų, todėl dideniame televizoriaus ekrane geriau bus matomi vaizdai. Priklausomai nuo patalpos dydžio ir iš kokio atstumo bus žiūrima, rekomenduojami 40-65 colių televizoriai.

Mažesnių ekranų televizoriai nerekomenduojami, kadangi jie gali būti sunkiau įžiūrimi, ypač jei senjoras užmiršta akinius ar jų nenori dėvėti. Tačiau jei žiūrėjimo atstumas būtų labai mažas, t.y. jei senjoras žiūrės televizorių sėdėdamas labai arti, tada gali būti tinkamas ir mažesnio dydžio televizorius.

Antras svarbus kriterijus – geras garsas

Vyresnio amžiaus žmonės gali skųstis įvairiomis klausos problemomis, todėl svarbu, kad televizorius būtų pakankamai garsus.

Televizoriai turi integruotas kolonėles ir jų garsumo turėtų pakakti. Visgi, jei jų garsas būtų nepakankamas, galima prijungti garso sistemą arba naudoti ausines.

Labai svarbu senjorams – ir kuo paprastesnis televizoriaus meniu

Televizoriaus meniu turėtų būti kuo paprastesnis, įjungus televizorių meniu turėtų būti aiškus, ir jame būtų lengva naršyti. Ypač patogu, kai pagrindinės TV valdymo funkcijos būtų pačiame priekyje, o meniu punktai – dideli ir lengvai suprantami.

Dar vienas privalumas – paprastas pultelis

Senjorai, jei nėra labai išmanūs, televizorių valdo pulteliu. Tačiau standartiniai prie televizorių pridedami pulteliai nėra pritaikyti senjorams – daug mygtukų, jie maži ir arti vienas kito.

Tokie standartiniai pulteliai dažnai labai apsunkina naudojimąsi, nes vyresnio amžiaus žmogui sunku atsiminti, kokią funkciją atlieka kiekvienas mygtukas. Todėl yra specialūs senjorams skirti TV pulteliai su mažai mygtukų ir lengvu valdymu: garso didinimu/mažinimu, kanalų perjungimu, įjungimu/išjungimu ir meniu iškvietimu.

Viskas, ko reikia

Didelį televizorių pasirinkimą nedidelėmis kainomis galite rasti apsilankę BIGBOX.LT elektroninėje parduotuvėje, skyriuje Televizoriai.

Daugiau informacijos kaip išsirinkti tinkamą ir lengvai naudojamą televizorių senjorams galite paskaityti BIGBOX.LT parengtame gide paspaudę Geriausi televizoriai senjorams. 

20-180

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode