Sprogimas

Indas nuo koronaviruso saugosi dėvėdamas ... auksinę kaukę

Vienas indas teigia sumokėjęs apie 4 tūkst. JAV dolerių už iš tikro aukso nukaldintą kaukę, kad apsisaugotų nuo šalyje plintančio koronaviruso.

Kaukė sveria 60 gramų. Auksakaliams prireikė aštuonių dienų jai nukaldinti, sakė Indijos vakariniame Punos mieste gyvenantis verslininkas Shankaras Kurhade (Šankaras Kurchadė).

„Tai yra plona kaukė su mažytėmis poromis, kurios padeda man kvėpuoti, – agentūrai AFP sakė jis. – Nesu tikras, ar ji efektyviai padės man apsisaugoti nuo koronaviruso infekcijos, todėl imuosi ir kitų priemonių.“

Beje, eidamas iš namų 49 metų verslininkas taip pat mėgsta pasipuošti aukso papuošalais, kurių bendras svoris yra vienas kilogramas. Jis užsisega apyrankę, ant kaklo pasikabina papuošalą ir ant kiekvieno dešinės rankos piršto užsimauna po žiedą.

Pramoninius angarus statančios kompanijos savininkas sakė, kad sugalvojo užsisakyti aukso kaukę po to, kai pamatė reportažą apie vieną vyrą, kuris pasigamino sidabrinę kaukę.

„Žmonės prašosi su manimi nusifotografuoti, – sakė verslininkas. – Jie netenka žado pamatę mane turguje dėvintį auksinę kaukę.“

Indijos valdžia neseniai nurodė, kad kaukes privaloma dėvėti viešose vietose, kad būtų sustabdytas koronaviruso plitimas. Iš viso Indijoje jau užfiksuota maždaug 650 tūkst. užsikrėtimo atvejų, o daugiau nei 18 600 žmonių nuo viruso mirė.

Puna, Indija, liepos 4 d. (AFP-BNS).

REUTERS-Scanpix nuotr

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode