Sprogimas

Ką daryti, jei pritrūkote santaupų planams įgyvendinti?

Turėti santaupų nenumatytiems gyvenimo atvejams – gero finansinio planavimo esmė. Tačiau net ir puikiai planuojant biudžetą netikėtoms išlaidoms gali prireikti nemažos pinigų sumos ir santaupų tam nepakaks.

Netikėtai pinigų gali prireikti ne tik ištikus bėdai, bet ir nusišypsojus sėkmei, kai atsiranda galimybė palankia kaina ar sąlygomis įsigyti seniai planuotą, svajotą daiktą, sklypą ar būstą.

Kaip suktis atsidūrustokioje nepavydėtinoje padėtyje? Išeičių yra net kelios, tadaptarsime visų jų privalumus bei trūkumus.

 

Paskola iš draugų ir giminaičių

Vienas paprasčiausių ir seniausiai egzistuojančių būdų iškilus finansiniams sunkumams – kreiptis pagalbos į artimiausius žmones.

Privalumas:

Lanksčios grąžinimo sąlygos.

Trūkumas:

Būtina iš anksto aptarti „nesėkmės scenarijų“, kitaip geri santykiai pakibs ant plauko. Jei į gimines teko kreiptis todėl, kad bankas nesuteikė paskolos ar nepasiūlė geros paskolos sąlygų, turite pasverti, ar pavyks grąžinti pinigus pagal sutartu laiku – nei vienas nemėgstame žmonių, kurie nesilaiko susitarimo. Taip pat, reikia nepamiršti, kad ir pačiam skolintojui gali netikėtai prireikti paskolintos sumos.

Nereikalingų daiktų, nekilnojamo turto pardavimas

Kiekvienas iš mūsų turime daiktų, kurie tik užima vietą, bet neprisiruošiame jų paversti į pinigus. Kai prispaudžia bėda, puikus metas ne tik jų atsikratyti, bet ir šiek tiek uždirbti. Tą patį galima pasakyti ir apie nenaudojamą garažą ar sodą.

Privalumas:

Jei daiktas tikrai nereikalingas ir jį lengva parduoti, toks pinigų gavimo būdas gali leisti išvengti paskolos.

Trūkumas:

Deja, tai vienkartinė galimybė. Vertėtų paanalizuoti, ar pelninga turtą ar daiktą parduoti dabar, o gal geriau jį panaudoti, tarkim, išnuomoti? Ar jo vertė laikui bėgant kils, o gal jums patiems jo dar prireiks?

Naujas pajamų šaltinis

Galima parduoti ne tik materialines vertybes, bet ir savo gebėjimus. Susitarti dirbti viršvalandžius ar susirasti dar vieną darbą.

Privalumas:

Ko gero pati puikiausia galimybė išvengti paskolos – rasti naują pajamų šaltinį ir taip padengti netikėtas išlaidas.

Trūkumas:

Priklausomai nuo reikiamos sumos dydžio, rasti tokį pajamų šaltinį gali būti sudėtinga. Jeigu papildomas pinigų šaltinis – papildomas darbas, svarbu, kad liktų laiko šeimai ir poilsiui.

Greitieji kreditai

Kreditas – patogi finansinė priemonė, kaip paskolos reikia greitai. Internetu kreditai suteikiami per kelias valandas, tereikia išsirinkti patį palankiausią jums pasiūlymą, nes tokias paslaugas siūlančių bendrovių ne viena ir ne dvi, o dešimtys.

Privalumas:

Paprastai kredito bendrovės paskolą suteikia nereikalaudamos užstato, o grąžinti pasiskolintą sumą galima dalimis, kaip mėnesines įmokas. Jei nusprendėte imti greitąjį kreditą, blaiviai įvertinkite savo finansines galimybes.

Trūkumas:

Grąžinant paskolą teks mokėti nemažas palūkanas ir sutarties mokesčius.

Kreditinė kortelė

Puiki galimybė turėti „laisvų“ pinigų. Kreditinės kortelės gali turėti ir daugiau privalumų, o ne tik pasiūlyti kreditą. Tuo pačiu galima įsigyti kelionių, pirkinių internetų draudimą, VIP paslaugas. Pagal paslaugų paketą siūlomos ir įvairios kredito grąžinimo sąlygos.

Privalumas:

Labai pravarti, jei prireikia nemažos sumos stambiam pirkiniui. Pinigus grąžinti į sąskaitą reikia iki sutartyje numatytos datos.

Trūkumas:

Skaičiuojamos palūkanos. Turint tokią kortelę gali kilti pagunda patirti ir daugiau neplanuotų išlaidų.

20-86

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode