Parama dėkojame




Sprogimas

Kaip sukurti sveiką darbo aplinką darbuotojams?

Produktyvumo trūkumą darbovietėje lemia keletas veiksnių. Vienas iš jų – sveikos darbo aplinkos nebuvimas. Tai išgirdus daugeliui kyla mintis, kad kalbama apie tokią vietą, kuri nekenkia mūsų fizinei sveikatai. Arba, kitaip pasakius, esame apsaugoti nuo fizinių pavojų. Nors tai taip pat svarbu, sveika aplinka yra ne tik tokia. Esama kelių patarimų ir priemonių, tokių kaip kanceliarinės prekės, kurie padeda sukurti darbuotojams palankią atmosferą ir kartu ne tik padidina jų efektyvumą, bet ir padaro aplinką saugią tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

 

Minimalūs maisto paruošimo reikmenys

Darbuotojai linkę prisirišti prie įmonės, jei jie žino, kad jais rūpinimąsi. Jie – didžiausias kiekvienos organizacijos turtas, o įdėjus daugiau pastangų į komandos gerovę, galima paskatinti geresnį komandinį darbą, padidinti našumą, sumažinti sergamumą bei nelaimingų atsitikimų darbovietėje skaičių.

Todėl svarbu aprūpinti darbuotojus esminiais maisto paruošimo reikmenimis ir suteikti galimybę sveikai maitintis. Rekomenduojama kiekvieno biuro virtuvėje turėti šiuos daiktus:

• keptuves ir puodus,

• virdulius,

• termosus ir gertuves,

• dekanterius vandeniui,

• stiklines vazas vaisiams.

Tokia įranga paskatins žmones valgyti šviežią, tad aukštesnės vertės maistą. Norint, kad jie maitintųsi sveikai, verta kiekvieną dieną bendroje erdvėje jiems pateikti vaisių ir riešutų. Taip pat skatinkite juos kiekvieną savaitę užsiimti fizine veikla. Tai gali būti joga, aerobikos pamokos, bėgimas ar panašiai. Praverčia net pasivaikščiojimas po pietų.

Patogi darbo vieta

Tinkamai įrengta darbuotojo vieta – itin svarbu. Patogumą užtikrinančios specialios kanceliarinės prekės turi didžiulį poveikį ne tik kolegų sveikatai, bet ir bendravimui. Net jei biuro patalpos negauna pakankamai saulės šviesos, pabandykite sukurti ramią atmosferą patogiais baldais, darbo įranga ir tinkamu apšvietimu. Tai galite padaryti įsigydami tokias priemones:

• Ergonomiškos kėdės. Jos skirtos taisyklingai sėdėsenai palaikyti – tai gana dažnai ignoruojama. Šis sprendimas sumažina riziką patirti nugaros skausmą ir kitokias su stuburu susijusias problemas.

• Pelės kilimėliai su atrama riešui. Šis daiktas užtikrina optimalią riešo padėtį, kad neįskaustų ranka.

• Kilimėliai klaviatūrai. Tai speciali riešo atrama, taip pat skirta riešui sveikote padėtyje palaikyti. Kilimėliai ypač pravartūs daug rašantiems.

• Staliniai šviestuvai. Jais užtikrinamas vizualinis komfortas. Dirbant, kai apšvietimas optimalus akys ne taip greitai pavargsta.

Tokios biuro ir kanceliarinės prekės tik padeda užtikrinti darbuotojų patogumą. Sėdėdami gerai įrengtose darbo vietose, jie nepatiria trikdžių, jaučiasi darbingiau.

Darbovietės švara

Palaikyti biuro tvarką pravartu ne tik fizinės sveikatos, bet ir psichologinės gerovės sumetimais. Tvarkingose darbo vietose patiriama mažiau traumų, streso. Tai lemia ir mažesnę personalo kaitą, nes išlaikomas didesnis pozityvumas. Taip pat sudaromas geresnis įspūdis klientams ir partneriams. Todėl vadovams patariama:

• Raginti darbuotojus tvarkytis. Pakabinkite ženklus virš šiukšliadėžių ir kriauklių su priminimais išplauti indus ir išmesti susikaupusias šiukšles. Įsitikinkite, kad jie tvarko ir savo individualius darbo stalus.

• Pasirūpinti valymo reikmenimis. Šluotas, servetėles ir visus reikiamus skysčius laikyti lengvai pasiekiamoje vietoje. Tai leidžia greitai susitvarkyti kažkam sudužus ar išsiliejus.

• Įsigyti pakankamai šiukšliadėžių. Šios kanceliarinės prekės turi stovėti prie kiekvieno darbuotojo stalo –  taip skatinama individuali švara.

• Kiekvieną savaitę valyti telefonus ir ausines. Jei biure dauguma kolegų dirba šiomis priemonėmis, reguliariai jas prižiūrėkite. Jose kaupiasi nepaprastai daug bakterijų ir kitokių nešvarumų, ypač jei jie bendrai naudojami. Reguliarus valymas sumažina mikroorganizmų plitimą.

Jūsų darbovietės būklė ir švara klientų akyse atspindi patį verslą. Todėl palaikyti švarą – visapusiškai svarbu.

Elementarių darbo saugos priemonių naudojimas

Šis punktas ypač svarbus toms organizacijoms, kurių darbuotojai gali patirti fizinį, cheminį pavojų darbe. Būtina įsigyti bent pagrindines darbo saugos priemones ir įsitikinti, kad kolegos jomis tikrai naudojasi. Reikalingi daiktai:

• veido kaukės, antbačiai, kostiumai ir respiratoriai;

• skaidrūs apsauginiai akiniai, šalmai;

• ausų apsauga arba kištukai;

• atšvaitinės liemenės.

Taip įmonėje dirbantys žmonės apsaugomi bent minimaliai. Nauda tiek finansinė, tiek psichologinė, nes ir patys darbuotojai jaučiasi saugiau dėvėdami šias priemones.

Net ir paprastos kanceliarinės prekės gali prisidėti prie sveikos darbo aplinkos. Reikia tik žinoti, kaip jas pritaikyti ir maksimaliai išnaudoti. Sveika mityba, patogumas, švara bei elementari sauga turi daug naudos ir Jums, ir Jūsų darbuotojams, todėl pravartu užtikrinti šiuos aspektus kur bedirbtumėte.

 

Biuro popierius - rutana.lt/kanceliarines-prekes/popierius-ir-popieriaus-produktai/biuro-popierius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode