Sprogimas

Valgomojo stalų medžiagos

Nesvarbu, ar valgomasis kambarys jūsų namuose yra atskirai, ar tai yra tiesiog atskiras kampelis svetainėje – valgomojo stalai yra tai, kas leidžia sukurti unikalią aplinką valgymui ir mėgavimuisi maistu. Galų gale, stalas valgomajame yra vienas iš svarbiausių dalykų. Jie ne tik skirtingai atrodo, bet ir yra gaminami iš įvairių medžiagų. Šįkart pakalbėsime apie kelias populiariausias valgomojo stalų medžiagas bei jų ypatybes.

Mediniai valgomojo stalai

Apie medinius stalus galima kalbėti kad ir visą dieną, kadangi medienos rūšys, iš kurių tie stalai ir gaminami, yra labai įvairios. Pavyzdžiui, klevo mediena laikoma labai modernia ir iš klevo pagaminti dažniausiai atrodo itin šiuolaikiškai bei puikiai dera su daugeliu kitų baldų. Ąžuolas, vyšnia, eglė, pušis, egzotiška mediena – pasirinkimas iš tiesų didelis.

Apskritai, mediena yra tvirta, patikima, ilgaamžė ir graži. Medinis stalas be jokių problemų gali tarnauti ir kelis dešimtmečius. Stalui nusidėvėjus, jį pakanka tiesiog iš naujo nušlifuoti, nulakuoti ir jis bus visiškai kaip naujas ir paruoštas dar dešimčiai metų. Nors medinis valgomojo stalas ir ganėtinai brangus pasirinkimas – tai klasikinis ir natūralus baldas jūsų kambariui.

Stikliniai valgomojo stalai

Visas stalas iš stiklo pagamintas nebūna – stiklinis būna stalviršis, o kojos medinės, metalinės ir panašiai. Stikliniai stalviršiai dažniausiai yra tvirtesni nei atrodo. Jie puikiai sukuria modernią aplinką bei suteikia kambariui daugiau erdvės ir šviesos.

Vis dėlto, stikliniai stalviršiai vis tiek nėra tokie tvirti, todėl su jais reikia elgtis atsargiau. Dar viena ganėtinai svarbi problema yra valymas. Patys pagalvokite, kaip sudėtinga yra nepriekaištingai nuvalyti stiklą. Tačiau nuvalius jis atrodo nepriekaištingai.

Foto: Shutterstock.com

Metaliniai valgomojo stalai

Metalas yra retai naudojamas kaip viena iš dominuojančių medžiagų valgomojo stalo gamyboje. Tačiau šiomis dienomis įdomybės ir neįprastos detalės interjere labai populiarios. Pavyzdžiui, sendinta mediena arba metalinės detalės.

Metalinis stalas neabejotinai yra pats tvirčiausias pasirinkimas, tačiau tikrai ne jaukiausias. Metalinį stalą rinkitės tik tiksliai žinodami, kad norite būtent jo, nes eksperimentavimas tokiu atveju gali nuvilti.

Laikas pereiti prie sekančio žingsnio ir pamatyti, kokie stalai yra siūlomi šiandien. Kviečiame apsilankyti internetinėje parduotuvėjewww.senukai.lt – čia siūlomi kokybiški įvairių rūšių valgomojo stalai ir kiti baldai internetu.

Foto: Shutterstock.com

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode