Sprogimas

Praktiškos plytelės nereikalaujančios priežiūros - kokias rinktis?

Nors plytelės yra laikomos vienomis praktiškiausių apdailos medžiagų, tam tikros jų savybės visgi skiriasi – tai reiškia, jog vienos kolekcijos yra praktiškesnės už kitas. Jei tikitės, kad naujoji sienų ar grindų danga nereikalaus daug Jūsų dėmesio, turėtumėte atsižvelgti į kelis pagrindinius niuansus, nulemiančius praktiškąsias plytelių savybes.

Raštuotoms plytelėms – pirmenybė

Neįmanoma užtikrinti, jog nešvarumai ant plytelių visiškai nesikaups, tačiau galime pasirūpinti, jog jie būtų kaip įmanoma mažiau pastebimi. Tokiais atvejais ypatingai praverčia margos plytelės, kurios laikomos vienomis geriausių purvo maskavimo priemonių. Tai nereiškia, kad valymo darbus galėsite pamiršti, tačiau dėmesio jiems tikrai paskirsite mažiau.

Visgi, jei vienspalvės plytelės Jums labiau prie širdies, verčiau rinkitės šviesesnius, o dar geriau – itin neutralius jų atspalvius. Ant tokių paviršių nešvarumai taip pat yra sunkiau pastebimi, tad ir Jūs nesijausite įsipareigoję nuolat juos nepriekaištingai nušveisti.

Nesibaigianti matinių ir blizgių plytelių dvikova

Kurias iš šių plytelių rinktis – visiems ir visuomet iškylantis klausimas tais atvejais, kai kalbama apie praktiškiausių apdailos medžiagų pasirinkimą. Tačiau vertėtų įsidėmėti, jog abu šie tipai turi tiek teigiamų, tiek ir neigiamų savybių. Blizgios plytelės valomos lengviau, tačiau ir nešvarumai ant jų labai greitai pastebimi, tuo tarpu matinį paviršių turinčios plytelės juos užmaskuos geriau, tačiau tikėtina, kad daugiau laiko praleisite jas valydami. Kuris variantas bus tinkamesnis, priklausys tik nuo to, ar plyteles norite valyti rečiau, ar paprasčiau.

Plytelių dydis – taip pat svarbus

Ne paslaptis, jog didžioji dalis nešvarumų susikaupia plytelių tarpuose – tai reiškia, jog sumažinę jų kiekį, pasilengvinsime sau valymo darbus. Naudojant didesnio formato plyteles, tokių tarpelių atitinkamai bus gerokai mažiau, tačiau toks sprendimas netinka visiems kambariams. Jei erdvė yra pakankamai nedidelė, klijuojant joje didesnes plyteles, nepavyksta išvengti dažnų jų pjaustymų, tad ir tarpų atsiranda kur kas daugiau. Tokiais atvejais patartina plyteles klijuoti arčiau viena kitos, tačiau prieš tai turėtumėte įsitikinti, ar tai leidžia šių apdailos medžiagų techninės ypatybės.

Kuo mažiau iškilumų

Grublėti, nelygūs paviršiai yra nuvalomi kur kas sudėtingiau, todėl norėdami užsitikrinti paprastą priežiūrą, reljefinių, 3D plytelių turėtumėte vengti ar bent jau rinktis mažiau iškilius jų modelius. Visgi, tokios plytelės dažniausiai yra naudojamos kaip patalpos puošmena tam tikrose kambario vietose – jei reljefinės, 3D plytelės nebus dominuojančios, ypatingai daug laiko jų valymui tikrai nereikės paskirti. Tarp tokių dekoro elementų rasite itin stilingų ir unikalių variantų – šių plytelių kolekcijas apžiūrėti ir įsigyti galite Apdailosnamai.lt parduotuvėje.

Išskirtinis dėmesys daugiausiai nešvarumų kaupiančioms zonoms

Renkantis plyteles, praktiškumą visuomet norisi suderinti ir su žaviu stiliumi – nesunkiai tai padarysite, jeigu praktiškiausias apdailos medžiagas naudosite toms namų zonoms, kuriose purvo sankaupos yra dažniausios. Gerai maskuojančias ir lengvai valomas plyteles ypač patartina rinktis koridoriaus grindims, kriauklių bei dušo zonoms, tuo tarpu visur kitur galite leisti sau šiek tiek paeksperimentuoti ir pirmenybę teikti ne praktiškumui, bet žaviam dizainui.

Atsižvelgę į šiuos pagrindinius niuansus, nesunkiai nuspręsite, kurios plytelės pareikalaus mažiausiai Jūsų laiko. Šiais laikais rinktis tikrai yra iš ko, todėl galite būti tikri, jog praktiškumą lengvai suderinsite su visais kitais savo keliamais reikalavimais! 

19-94

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode