Sprogimas

A. Bilotaitė apžiūrės, kaip pasienyje su Baltarusija diegiama vaizdo stebėjimo sistema

apziuresVidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė penktadienį lankysis pasienyje su Baltarusija, domėsis, kaip vyksta vaizdo stebėjimo sistemų diegimas.

Ignalinos rajone, Puškų užkardoje, rengiamas Vaizdo stebėjimo sistemų diegimo priežiūros komisijos posėdis.

Jame bus aptarta, kaip laikomasi darbų grafiko, taip pat ketinama vyksti į pasienį apžiūrėti pačios įrangos.

Šiuo metu Puškų pasienio užkardoje diegiama kompleksinė inžinerinės, detekcinės ir optoelektroninės įrangos sistema turės bet kokiomis oro sąlygomis nuolat aptikti, fiksuoti ir stebėti valstybės sieną kertančius ir prie jos priartėjusius objektus ant žemės, o informaciją perduoti į stacionarų valdymo centrą esantį Puškų pasienio užkardoje. 

Pasak A. Bilotaitės, Vidaus reikalų ministerijos pastangomis Lietuva gavo Europos Komisijos 55 mln. eurų paramą ES išorės sienos apsaugai stiprinti.

Sienos stebėjimo sistemas per šiuos metus numatoma įdiegti šešiuose pasienio užkardose prie sienos su Baltarusija: A. Barausko, Kapčiamiesčio, Kabelių, Adutiškio, Tverečiaus, Pūškų.

Šiuo metu padedant tokioms sistemoms stebima 70,5 proc. valstybės sienos.

Lietuva siekia, kad visas sienos su Baltarusija ruožas – 679 kilometrai – būtų kontroliuojamas vaizdo stebėjimo sistema.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode