RETRO

Grasinimai dėl sprogmenų institucijose nepasitvirtino, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą

grasinimaiPolicijos gauta informacija apie planuojamus padėti sprogmenis Seime, kitose institucijose, taip pat patalpose, kur vyksta Baltarusijos opozicijos renginys, nepasitvirtino, dėl melagingo pranešimo pradėtas tyrimas.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS anksčiau informavo, jog apie 10.35 val. į vieną iš policijos elektroninių paštų gautas pranešimas apie planuojamus padėti sprogmenis įvairiose vietose, kur yra valstybinės institucijos.

Pasak atstovės, 10.55 val. buvo įvestas planas „Skydas“, policijos ekipažai išsiųsti objektų apžiūrai. 14.05 val. planas atšauktas. 

„Pranešimai nepasitvirtino, bet dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo“, – sakė J. Samorokovskaja. 

Nurodyti adresai, kuriais yra Seimas, JAV ambasada, Vaidilos teatras, greta kurio ir Specialiųjų tyrimų tarnybos būstinė, taip pat du viešbučiai, prekybos centras, Vilniaus mažasis teatras, verslo centras „Forum Palace“, Policijos departamentas, Vyriausioji rinkimų komisija, Migracijos departamentas.

Šeškinės g. 35 adresu veikia savaitraščio „Litovskij kurjer“ redakcija, o Gynėjų g. 16 yra „Delfi“ redakcija, turizmo informacijos centras „GO Vilnius“ bei kiti biurai.

Naujienų portalas „Delfi“ pranešė, kad apie sprogmenį pranešta ir patalpose, kur Vilniuje vyksta konferencija „Naujoji Baltarusija“. Iš pastato buvo evakuoti žmonės, organizatoriai teigia patyrę politinę provokaciją.

J. Samorokovskajos teigimu, po patikrinimo žmonėms leista grįžti atgal į patalpas. 

Šią konferenciją organizuoja Lietuvoje politinę veiklą vykdanti Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode