Sprogimas

Seimo pirmininkė Berlyne įtikinės suteikti Ukrainai europinę perspektyvą

berlySeimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį išvyksta į Vokietiją, šios šalies politikus ji mėgins įtikinti būtinybe Ukrainai suteikti spartesnę europinę perspektyvą.

„Pagrindinė tema yra Ukraina ir pagalba Ukrainai“, – prieš vizitą BNS sakė parlamento vadovė.

„Prieš kelias dienas grįžau iš moterų parlamentų pirmininkių susitikimo Lenkijoje ir būtent noriu nuvežti žinią Vokietijos parlamento pirmininkei apie tai, kokia situacija yra pasienyje, apie tai, kokia svarbi yra Vokietijos pozicija, ir apie tai, kad mes raginame – ne tik Lietuva, bet, sakyčiau šalių koalicija – kad kuo greičiau būtų suteiktas Ukrainai labai konkretus kelias į Europos Sąjungą“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą prieš Ukrainą šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė oficialų prašymą ES priimti jo šalį į Bendriją, šiuo metu turinčią 27 nares.

Anot Seimo vadovės, taip pat bus kalbama apie ginkluotės tiekimą Ukrainai, naujas sankcijas Rusijai.

„Vokietija yra kertinė valstybė visais šiais klausimas ir jos pozicija yra ypač svarbi. Tikiuosi, kad šis vizitas pasitarnaus tam, kad kolegos Vokietijoje žinotų, kokia yra situacija“, – sakė Lietuvos politikė.

Ji teigė taip pat kelsianti klausimą dėl didesnio Vokietijos karių buvimo Lietuvoje ir Baltijos regione.

„Pasikeitus drastiškai saugumo situacijai regione jų buvimas čia, Lietuvoje, Baltijos šalyse, yra kertinis užtikrinant mūsų saugumą, užtikrinant NATO rytinio flango saugumą ir atsparumą bet kokioms grėsmės“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Dviejų dienų darbo vizito programoje – darbo pusryčiai su Bundestago Vokietijos-Baltijos šalių draugystės grupės nariais, susitikimas su Vokietijos Bundestago pirmininke Barbel Bas, taip pat – liberalų frakcijos atstovais, Friedricho Naumanno fondo vadovybe, lietuvių bendruomene.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode