Sprogimas

Pagalbai ukrainiečių registracijos centruose pasitelkta 290 valstybės tarnautojų

pasitLietuvoje sparčiai didėjant pabėgėlių iš Ukrainos srautams, į registracijos centrus deleguota 290 valstybės tarnautojų, dar 500 valstybės institucijų darbuotojų išreiškė norą čia savanoriauti. Lietuvoje veikia 6 registracijos centrai, šalyje jau užregistruota 17 822 pabėgėlių iš Ukrainos.

Valstybės tarnautojai talkins Migracijos departamentui, kuris šiuo metu susiduria su itin išaugusiu darbo krūviu ir žmogiškųjų išteklių trūkumu. Jie padės vykdyti pabėgėlių registraciją MIGRIS sistemoje, siekiant kuo greičiau ir efektyviau atlikti migracijos procedūras, po kurių ukrainiečiai gali gauti visas reikiamas paslaugas Lietuvoje.

„Valstybės institucijos, pareigūnai, nevyriausybinės organizacijos ir Lietuvos žmonės demonstruoja organizuotumą, vienybę ir susitelkimą padėdami nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. Nepaisant didžiulio pabėgėlių antplūdžio – kasdien į centrus jau atvyksta 2000 ukrainiečių – sistema veikia, dirbama koordinuotai, o visos kylančios problemos operatyviai sprendžiamos vietoje“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pabėgėlių registracijos centrai veikia Vilniuje, Alytuje, Marijampolėje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Kaune. Čia dirba Migracijos departamento specialistai, nevyriausybinių organizacijų savanoriai, savivaldybių ir valstybės institucijų deleguoti darbuotojai.

Ukrainiečių registracijos centruose galima apsistoti iki 72 val., čia veikia vaikų kampelis, teikiamos maitinimo, medicininės, psichologinės pagalbos paslaugos.

Centrų veiklą koordinuoja Vidaus reikalų ministerija, o reikiamomis darbo priemonėmis, baldais ir technika, ryšiu, transportu aprūpina savivaldybės. Ukrainiečių aprūpinimą maistu, higienos reikmenimis ir kitais daiktais koordinuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, sudariusi sutartis su nevyriausybinėmis organizacijomis.


VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode