Sprogimas

Išlydėta 70 automobilių Ukrainos civilinėms tarnyboms

islydetaAplinkos ministras Simonas Gentvilas antradienį išlydėjo 70 padidinto pravažumo automobilių, skirtų Ukrainos civilinėms tarnyboms. Automobilius Ukrainai skiria Valstybinių miškų urėdija, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba bei Aplinkos apsaugos departamentas. 

„Rusijos karas Ukrainoje nėra tik išpuolis prieš Ukrainos valstybę, tai išpuolis ir agresija prieš visą laisvąjį pasaulį. Privalome susitelkti ir, kol teikiame karinę pagalbą, turime nepamiršti ir kitų civilinių tarnybų bei paprastų gyventojų. Tikiuosi, kad siunčiamos priemonės prisidės prie didesnio Ukrainos gyventojų saugumo ir bus tinkama pagalba civilinėms tarnyboms vykdant neįprastas užduotis. Слава Україні!“ – išlydėdamas paramą kalbėjo Aplinkos ministras Simonas Gentvilas.  

Automobiliai taip pat gabena šarvines ir neperšaunamas liemenes, žiūronus bei termovizorius.  Aplinkos ministerijos sistemos įstaigos buvo pasiruošusios papildomai skirti ir valčių, tačiau prioriteto tvarka šią savaitę išsiunčiami tik automobiliai. Papildoma parama bus pagal poreikį skiriama vėliau.  

Pasak Valstybinių miškų urėdijos generalinio direktoriaus Valdo Kaubrės, visi su nerimu stebime įvykius Ukrainoje ir suprantame, kad tai, kas kurį laiką atrodė tolima grėsme ir galbūt tik grasinimais, pažadino mus realiame pasaulyje su tikrais ir siaubingais įvykiais. „Džiaugiuosi, kad šiuo sudėtingu Ukrainai laikotarpiu randame galimybių tiek kaip įmonė, tiek mūsų darbuotojai asmeniškai padėti karo siaubą išgyvenantiems žmonėms. Mūsų įmonė siunčia į Ukrainą 26 visureigius, kurie papildyti motopjūklais, kirviais, racijomis ir pilnais kuro bakais“, – sako V. Kaubrė.  

Aplinkos ministerija primena, kad visi norintys prisidėti prie paramos Ukrainai, tai padaryti gali šiais būdais:  

  • ukrainiečiams padėti finansine parama ir paaukoti norimą sumą interneto puslapyje 
  • taip pat aukoti bankiniu pavedimu ir pervesti norimą sumą: 

Gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona 

Banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869 

Bankas: Swedbank 

Mokėjimo paskirtis: PARAMA  

Paaukoti trumpuoju telefono numeriu 1485, auka – 5 eurai; 

  • galinčius suteikti būstą, ar kitaip savanoriškai prisidėti, užpildyti savanorio anketą interneto puslapyje 
  • taip pat paremti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas čia
  • svarbu nepamiršti ir gyvūnų. Prieglobstis Ukrainos gyvūnams, esant poreikiui.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode