Parama dėkojame




Sprogimas

A. Armonaitė: „Esant sudėtingai situacijai skatiname smulkųjį verslą atverti daugiau užsienio rinkų“

esantPirmadienį Lietuvoje  startuoja dar viena finansinės pagalbos priemonė „Expo sertifikatas LT“, kuri padės labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms sumažinti patiriamas išlaidas dėl planuojamų eksportuoti produktų sertifikavimo, reikalingų bandymų ir tyrimų. Tai ypač aktualu Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Kinijos rinkose veikiančiam Lietuvos verslui, kuris dabar ieško galimybių eksportuoti savo produkciją į kitas šalis.  

„Lietuvos verslas, kuris veikia šiuo metu rizikingose rinkose, turi plėsti savo eksporto geografiją. Rinkų diversifikacija padės padidinti eksportuojamų prekių ir paslaugų apimtį bei sumažinti galimas rizikas. Taip pat tikimės, kad paramos priemonė „Expo sertifikatas LT“ paskatins apie naujų rinkų paiešką mąstyti ir tuos mažus bei vidutinius verslus, kurie iki šiol to nedarė. Šiam tikslui esame numatę paskirstyti 1 mln. eurų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.  

Be tiesioginės naudos, kurią gautų priemone „Expo sertifikatas LT“ pasinaudojusios labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės, daugiau atvertų rinkų leis sustiprinti ir Lietuvos, kaip pažangias ir kokybiškas prekes gaminančios šalies, įvaizdį.  

Pagal šią priemonę savo produkciją nusprendęs sertifikuoti smulkusis verslas gali gauti nuo 5 000 iki 100 000 eurų negrąžinamąsias subsidijas.  

Sertifikuojama paties paramos gavėjo pagaminta produkcija, o didžiausia galima finansuojamoji dalis negali viršyti 50 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų. Paramą gavęs verslas taip pat turės prisidėti prie projekto finansavimo ne mažiau kaip 50 proc. išlaidų. Kompensuojamos bus po 2022 m. sausio 1 d. patirtos išlaidos.  

Priemonę „Expo sertifikatas LT“ administruoja VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA). Daugiau informacijos galite rasti čia.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode