Parama dėkojame




Sprogimas

Premjerė prašo vengti provokacijų, stiprinama Rusijos ir Baltarusijos ambasadų apsauga

premjerePremjerė Ingrida Šimonytė prašo žmonių per protesto akcijas vengti provokacijų, kad jos nebūtų panaudotos priešiškai propagandai, taip pat bus stiprinama Rusijos ir Baltarusijos ambasadų apsauga.

„Manau, kad savo nuomonę Lietuvos žmonės ne tik gali, bet ir turi pareikšti, bet labai raginčiau ir labai prašyčiau daryti viską, kad būtų išvengta kažkokių provokacijų ir nesusipratimų, todėl, kad ko tikrai nereikėtų sukurti pretekstų Rusijos Federacijai ir Baltarusijai išnaudoti kažkokius įvykius Lietuvoje savo propagandiniais tikslais“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė premjerė.

Ji taip pat pranešė policijos paprašiusi sustiprinti Rusijos ir Baltarusijos diplomatinių atstovybių apsaugą po incidento Baltarusijos ambasados teritorijoje, į kurią pateko pašaliniai asmenys, nukabino valstybinę ir pakabino nepriklausomos Baltarusijos ir Ukrainos vėliavas. Taip pat buvo apdeginta ambasados siena.

„Dėl to vakar kreipiausi į policijos generalinį komisarą, prašydama sustiprinti abiejų valstybių ambasadų apsaugą, ir labai labai prašyčiau, esu tikra, kad žmonės to (tvarkos) ir laikosi, labai prašyčiau, kad to būtų laikomasi itin skrupulingai, nes tai yra labai svarbu“, – pažymėjo Vyriausybės vadovė.

Vengti provokacijų paragino ir Generalinė prokuratūra. Pasak jos, Vilniaus prokurorai ir policija šiuo metu atlieka ikiteisminius tyrimus „dėl užsienio valstybės simbolių išniekinimo“ Baltarusijos ambasadoje, taip pat dėl praėjusią savaitę sumušto Rusijos ambasados diplomato.

Pasak prokuratūros, žmonės „ne tik gali, bet ir turi pareikšti savo nuomonę dėl vykdomos agresijos prieš Ukrainą“, tačiau prašo tai daryti teisėtai, o matant provokacijas – nedelsiant pranešti teisėsaugai.

„Lietuvos Respublikos prokuratūra ir Lietuvos policija, visapusiškai palaikydama Ukrainą, prašo visų Lietuvos žmonių būti oriais ir atsakingais, vengti bet kokių provokacijų, nesibrauti į Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos ambasadas ar konsulines įstaigas, neniekinti šių valstybių simbolių, nekurstyti neapykantos prieš kitos tautos, etnines ar kitokią žmonių grupę, vengti smurto prieš šių šalių diplomatus ir piliečius“, – teigiama pranešime.

Pabrėžiama, kad toks elgesys yra nusikalstamas ir už jį numatoma baudžiamoji atsakomybė.

Sekmadienį Vilniuje prie Rusijos ir Baltarusijos ambasadų vyko protestai dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą.

Dėl incidento prie Baltarusijos ambasados du vyrai buvo uždaryti į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl užsienio valstybės simbolių išniekinimo.

Autoriai: Milena Andrukaitytė, Ignas Jačauskas
BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode