Sprogimas

Politechnikos mokyklos mokytojai – tarp nugalėtojų

     Neseniai per šalį praūžė mokytojų mestas iššūkis – kurios mokyklos mokytojai išradingiau pašoks vieną šokį. Konkurso dalyvavo beveik 70 Lietuvos mokyklų, tarp kurių buvo ir dvi Mažeikių rajono mokyklos, viena kurių pateko tarp nugalėtojų ir drauge su kitomis penkiomis šalies mokyklomis pelnė pagrindinį prizą.

Paskelbė konkursą

Organizuodamas parodą „Mokykla“, Ugdymo plėtotės centras paskelbė konkursą kelionei į mokslo centrą Estijoje laimėti. Mokytojams buvo iškelta viena sąlyga – surinkti 5 žmonių komandą, išmokti 1 minutės trukmės šokį pagal Robbie Williams dainą „Candy“ ir jį nufilmuoti. Į AHHAA mokslo centrąTartukeliaus 6 nugalėtojų komandos. Iš viso – 30 pedagogų.

     Jau ne pirmus metus organizuojami panašūs konkursai. Praėjusiais metais mokytojai buvo kviečiami parodos metu dalyvauti sulėktuvėse („flashmob“), šiemet pasirinktas šokis. Pasak organizatorių, rengiant parodą, nuspręsta, jog viena iš kertinių parodos temų bus mokytojo profesijos prestižas, todėl organizuotas konkursas, kuriame pedagogai galėjo pasirodyti iš kitos pusės – ne tik kaip griežti ir reiklūs specialistai.

Nusprendė dalyvauti

     Pasak vieno iš Mažeikių politechnikos mokyklos mokytojų-šokėjų Vaido Andrijaičio, nuspręsta dalyvauti konkurse buvo po to, kai viena iš kolegių rado informaciją apie jį Ugdymo plėtotės centre: „Nesitikėjome, kad bus tiek daug dalyvaujančių, galvojome, kad tik kelios mokyklos, tad nutarėme pabandyti. Susirinkome smagi kompanija, pasikvietėme choreografijos mokytoją Robertą Žlibiną, mąstėme dvi savaites, kaip čia reikėtų padaryti, padarėme šokį, pasikvietėme profesionalų filmuotoją, nufilmavome ir išsiuntėme.“

Jautė įtampą

     V. Andrijaičio teigimu, buvo padarytas didžiulis darbas, kad patektų tarp nugalėtojų, nes reikėjo agituoti ir savus, ir svetimus, kad balsuotų. Ypač atkakli kova balsavime vyko paskutinį pusvalandį, kai sprendėsi, kokią vietą užims. Mokiniai dar balsavo ir pagaliau buvo užimta ketvirtoji vieta, kas lėmė, kad šokę mokytojai turės galimybę apsilankyti AHHAA mokslo centre Tartu.

     „Malonu buvo ne tik laimėti, bet ir pabendrauti su kolegomis, pamatyti juos per kitą prizmę“, – sakė V. Andrijaitis.     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode